П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
23/04/2015 17:05

Статус учасника бойових дій надаватиме МВС

Постановою Кабінету Міністрів комісії МВС дозволено ухвалювати рішення про надання статусу учасника бойових дій особам рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ та працівникам МВС. 2767 працівників міліції вже дістали статус учасника бойових дій. Невдовзі буде ухвалено рішення щодо 11 тисяч правоохоронців.

Питання надання статусу учасника бойових дій працівникам органів та підрозділів внутрішніх справ перебувають на постійному контролі керівництва Міністерства внутрішніх справ України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2015 року № 104 внесені зміни до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Уряду від 20 серпня 2014 року № 413 (далі Порядку).

Відповідно до зазначених змін, комісії МВС надано право ухвалювати рішення про надання статусу учасника бойових дій особам рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ та працівникам МВС (раніше таке рішення ухвалювала міжвідомча комісія, створена в Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції).

Наказом МВС від 17.03.2015 № 286 у Департаменті кадрового забезпечення МВС створено відділ оформлення документів учасників бойових дій, на який покладені завдання щодо опрацювання та підготовки на розгляд Комісії матеріалів стосовно осіб рядового й начальницького складу, працівників ОВС, які надійшли зі структурних підрозділів, що належать до сфери управління МВС.

З усіх питань оформлення необхідних матеріалів для отримання статусу учасника бойових дій можна звернутися до відповідного відділу Департаменту кад­рового забезпечення МВС за телефонами: (044) 254-74-65, (044) 254-78-51.

МВС України

друкувати

Коментарi