П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
23/04/2015 16:54

Президент призначив директора Національного антикорупційного бюро

Президент Петро Порошенко призначив директором Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артема Ситника. Глава держави публічно представив директора НАБ та наголосив, що його завданням є побудова нової інституції, яка продемонструє рішучість України в боротьбі з корупцією.

 

 

За словами Президента, найважливішим у діяльності новопризначеного директора Антикорупційного бюро є довіра людей: «Не буде довіри – всі зусилля марні».

Глава держави нагадав, що Конкурсна комісія у складі де­в’яти осіб протягом кількох місяців розглянула понад 170 кандидатур і запропонувала на затвердження президентові дві – Миколу Сірого та Артема Ситника. Він зауважив, що призначення глави НАБ є спільною відповідальністю Верховної Ради, Уряду та Президента.

Президента підкреслив: Артемові Ситнику лише 35 років, але він має десятирічний досвід слідчої роботи в корупційних справах, «до того ж розслідувалися корупційні справи не так, як зазвичай це робилося в Україні: їх було доведено до суду, і фігуранти опинилися за ґратами». «Вважаю, що саме такий результат має бути критерієм оцінки ефективності діяльності Антикорупційного бюро», – наголосив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що 2011 року, через незгоду з принципами, якими тоді керувалися правоохоронні та наглядові органи, Артем Ситник вирішив звільнитися з прокуратури. Глава держави побажав директорові Антикорупційного бюро й надалі зберігати таку ж твердість характеру.

Петро Порошенко наголосив, що свідченням ефективності роботи Антикорупційного бюро має стати прогрес в індексі сприйняття корупції Transpa­rency International. Він також відзначив, що, за даними опитувань, найбільше уражені корупцією органи ДАІ, Міністерство внутрішніх справ, податкова та пожежна служба, органи земельних ресурсів, санепідстанції. «Це структури, на які слід звернути увагу насамперед», – закликав глава держави нового директора НАБ.

Прес-служба

Президента України

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті