Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
27/02/2015 12:23

Молитви були почуті: вони повернулись живими

П’ятдесят бійців спецбатальйону міліції «Тернопіль» повернулося додому. Понад місяць вони несли службу в зоні проведення антитерористичної операції.

Одне з основних завдань, яке хлопці виконували на сході, – охорона громадського порядку. В їхні обов’язки також входив розшук диверсійних груп, перевірка документів, недопущення перевезення зброї, боєприпасів та проникнення на територію України сепаратистів та осіб, які перебувають в розшуку.

– Бійці сумлінно виконали поставлені перед ними завдання, – зазначив заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Олег Ляхович. – До кінця тижня вони відпочиватимуть, а з наступного понеділка приступлять до виконання службових обов’яз­ків за місцем дислокації в Тернополі.

На хлопців, окрім побратимів, чекали рідні та близькі. Бійців зустрічали з українською символікою. Рідні не стримували сліз. Дружини та матері героїв розповіли, що, попри хвилювання, вірили: чоловіки приїдуть живими та здоровими.

Щодня молилася за щасливе повернення сина Людмила Косолапова. Жінка рахувала дні до зустрічі з найріднішою людиною. 

– Важко передати словами те, що я відчуваю. Це і радість, і хвилювання водночас. Ми, матері та дружини, разом проводжали хлопців тоді й разом зустрічаємо їх сьогодні. Мій чоловік загинув в Афганістані, тому мені було дуже боляче та важко відпускати дитину в зону АТО. Я виховала хорошими людьми сама двох синів. Дякую Богу, що вони захищають нашу Україну.

Переживала та чекала повернення тата зі сходу й Катерина. Дівчинка засинала та прокидалася з думками про нього. Підтримували її кожного дня однокласники та вчителі, але найбільше – найближча подруга.

– Я дуже сильно чекала свого тата. Він до мене дзвонив, я за нього переживала. Засинаючи, завжди думала про нього. Я вчора похвалилась у школі, що мій тато нарешті повертається додому.

 

СЗГ УМВС України в Тернопільській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті