П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
30/12/2014 11:04

Петро Порошенко: «Українська міліція насправді стає народною»

Президент України привітав право­охоронців із професійним святом.

В   урочистостях з нагоди Дня міліції також взяли участь народні обранці, керівництво силових відомств, МВС, ветерани, бійці підрозділів міліції особ­ливого призначення та молоде покоління вартових порядку – ліцеїсти й курсанти відомчих навчальних закладів.

Захід розпочався з хвилини мовчання на вшанування пам’яті працівників міліції, які поклали свої життя на вівтар Батьківщини, задля захисту її суверенітету, територіальної цілісності й незалежності.

«Ці мужні люди віддали свої життя у Вітчизняній війні 2014 року. Але в цієї війни немає тилу, вона триває не лише на фронті. Підтвердженням тому є загибель у столиці трьох міліціонерів. Це та страшна ціна, яку ми платимо щодня», – зазначив у своєму зверненні Президент України.

За словами глави держави, тоді, коли головні сили спрямовано на протидію зовнішній агресії, колеги відряджених до зони АТО правоохоронців несуть подвійне навантаження в боротьбі зі злочинністю.

«Бандити разом із корупціонерами фактично відкрили „другий фронт”, намагаючись ще більше дестабілізувати ситуацію в країні. І тут тримати оборону не менш важливо, ніж на зовнішніх кордонах, – наголосив Петро Порошенко. – На вас покладено велику відповідальність – захистити державу. Впевнений: ви гідно з цим впораєтесь».

Президент цілковито підтримав міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо необхідності реформування міліції. На переконання глави держави, у світовому досвіді реформування поліції одним із найпоказовіших є приклад Грузії: «Лише за півроку рівень довіри до грузинського поліцейського зріс у рази, і нині саме поліція є одним із найшанованіших представників держави». 

Петро Порошенко також привітав новопризначену першу заступницю міністра внутрішніх справ Екатерину Згуладзе-Глукс­манн, яка відповідатиме за процес реформування української міліції.

У своєму виступі Президент окреслив і коло пріоритетних завдань, які наразі постають перед ОВС.

«Ключове завдання як для країни в цілому, так і для правоохоронних органів, – подолання корупції. Вам належить зробити вагомий внесок у боротьбу з цією страшною загрозою національній безпеці, але це неможливо здійснити без очищення у власних лавах», – зауважив Петро Порошенко.

Звісно, цього дня глава держави не зміг оминути питання соціального забезпечення правоохоронців:

«Ми чітко розуміємо, що виконувати складні завдання без належного соціального забезпечення – неможливо. Утім, без брехні: ані молочних рік, ані масляних берегів, на жаль, пообіцяти не можу. Наступний рік для країни буде надважким: війна дуже сильно вдарила по економіці. Та я впевнений, що такі екстремальні умови мають стати міцним фундаментом розбудови нової держави».

Президент подякував вартовим порядку за їхню щоденну працю й наголосив, що завдяки своїм професійним і сміливим діям міліція насправді стає народною:

«Суспільство в боргу перед тими, хто обрав шлях захищати Батьківщину та правопорядок у ній ціною власного здоров’я та життя. Лише за 11 місяців нинішнього року під час виконання завдань з охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю загинув 81 працівник органів внутрішніх справ, 1 165 – поранено. Висловлюю кожному з вас вдячність за вашу службу. Вірю в професіоналізм, відданість і силу як запоруку міцності незалежності України. Знаю, що ви й надалі непохитно стоятимете на захисті нашої держави, прав і свобод кожного громадянина та Закону».

Урочистості з нагоди Дня міліції продовжила церемонія відзначення найкращих правоохоронців державними нагородами та вручення погонів на знак присвоєння чергових звань. А герої нового часу – бійці підрозділів особливого призначення – отримали від президента ордери на житло.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ».

 

Фото Дмитра БАТИРЕНКА, м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті