П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
10/11/2014 14:46

Петро Порошенко: «Ми здатні захистити державу»

Україна розглядає вирішення проб­лем на cході держави лише мирним шляхом і відповідально ставитиметься до виконання Мінських домовленостей, проте – готуватиметься до рішучих дій на випадок негативного сценарію, зауважив глава держави Петро Порошенко, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони України.

«Ми здатні захистити нашу державу, – наголосив Президент України, зазначивши, що як Верхов­ний Головнокомандувач дав відповідні доручення начальнику Генерального штабу та міністру оборони. – Сьогодні сформовані декілька нових частин і з’єднань, що вже нині зможуть перекрити ймовірні наступи в напрямках Маріуполя – Бердянська, Харкова й північніше Луганська, Дніп­ропетровської області».

За словами Петра Порошенка, план зі спорудження фортифікацій першої, другої і третьої ліній чітко виконується: «Забезпечення наших Збройних сил новітньою технікою – як наступальною, так і розвідувальною, і системами управління вогнем триває доволі ефективно».

Петро Порошенко повідомив, що запропонує РНБО розглянути питання про внесення до Верхов­ної Ради подання щодо скасування дії закону про особливості місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей.

«Цей закон дався нам дуже нелегко. Але Україна продемонструвала своє надзвичайно відповідальне ставлення до Мінських домовленостей, показала всьому світу рішучість і налаштованість на мирний діалог. Цей закон нам допоміг зупинити агресію й не дати нікому жодного приводу для того, щоб звинувачувати Україну у відході від мирного процесу, від пропозиції щодо політичного діалогу», – зауважив президент.

Петро Порошенко висловив переконання, що РНБО і Верхов­на Рада підтримають таке рішення й скасують дію згаданого закону «як такого, який відіграв свою надзвичайну роль». Проте це не означатиме відхід від Мінських домовленостей. Київ буде готовий ухвалити новий закон за таких умов: стійкого припинення вогню, відведення військ від лінії зіткнення, чіткої демаркації лінії зіткнення, яка зафіксована 5 вересня в Мінському протоколі, звільнення всіх заручників, зокрема й тих, що незаконно утримують на території Російської Федерації, а також за умов скасування незаконного виборчого фарсу 2 листопада.

Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті