Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
10/10/2014 15:05

Хліб-сіль захисникам Вітчизни

Днями із зони проведення антитерористичної операції повернувся батальйон Національної гвардії України імені генерала Сергія Кульчицького, який 29 травня разом із 13 бійцями загинув у гелікоптері, збитому терористами під Слов’янськом.

Бійці батальйону оперативного призначення стали одними з перших, хто вступив у бій із силами терористів. Вони стримували наступ ворога з квітня поточного року. «Батальйон імені Кульчицького», а саме так себе називають самі хлопці, був сформований на базі першого й другого резервних батальйонів Нацгвардії.

Захисників Вітчизни на плацу військової частини Національної гвардії України з хлібом-сіллю зустрічали рідні, близькі, колеги, командування. Хвилиною мовчання вояки вшанували пам’ять дев’ятьох загиблих у боях побратимів. Ім’я кожного бійця залишиться в пам’яті їхніх товаришів і рідних, адже вони полягли за свободу, суверенітет і цілісність України. Усі вони – герої, а герої не вмирають.

Бійці згадали й свого командира – генерал-майора Сергія Кульчицького, який загинув у зоні АТО. Вимогливий, принциповий офіцер вимагав від себе й від підлеглих сумлінного виконання службових обов’язків на благо Вітчизни. Він віддавався роботі сповна, піклувався про підлеглих і в тяжку хвилину ставав горою на їхній захист.

«…Справжній командир. Зав­жди був поряд зі своїми бійцями: жив у наметі, їв нехитру солдатську їжу, яку, бувало, сам і готував, – так охарактеризував Сергія Петровича користувач соцмережі, який спілкувався з генералом під час виконання завдань на Сході. – Він завжди літав чи їздив туди, де стоять його солдати. Він захищав Україну й робив це добре, робив це чесно. Мені пощастило бути знайомим із цією людиною…». Так може сказати кожен резервіст першого батальйону Нацгвардії, адже останні місяці свого життя генерал-ма­йор Кульчицький присвятив підготовці саме цих бійців.

До присутніх звернувся міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який наголосив на тому, що нині й завжди Україна та її народ розраховують саме на таких бійців, справжніх патріотів, які вчинили так, як веліла душа.

– Саме ви будуєте нову Україну, за яку воюєте нині! – зазначив міністр.

Під час урочистої зустрічі за наказом міністра внутрішніх справ України бійці батальйону були нагороджені відомчими відзнаками за відданість обов’яз­ку, хоробрість і мужність. Подяки отримали також волонтери, які допомагали й далі допомагають бійцям одягом, їжею, медикаментами, засобами індивідуального захисту тощо.

Після повернення із зони АТО бійці, отримавши всю належну заробітну плату й передбачені додаткові виплати, пішли в нетривалу відпустку, а згодом, за рішенням керівництва, повернуться на передову.

Зофія Тиченко, м. Київ. 

 

Фото Олега таборовського

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті