П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
27/08/2013 21:21

Меморандум про взаємодію та співпрацю

МВС та Нацкомфінпослуг підписали угоду, якою передбачено співробітництво в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес . Насамперед, домовленості стосуються протидії злочинам у царині економіки, запобігання й припинення порушень законодавства на ринку фінансових послуг, забезпечення захисту прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб.

У  Міністерстві внутрішніх справ із метою підписання Меморандуму відбулася зустріч керівника правоохоронного відомства Віталія Захарченка та голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Бориса Візірова.
Основні завдання співпраці – створення єдиного інформаційного поля для обміну даними та виявлення актуальних проблем функціонування ринку небанківських фінансових послуг. МВС та Нацкомфінпослуг спільно організовуватимуть та вживатимуть заходів щодо їхнього розв’я­зання.
– У наших відомств уже є досвід співробітництва, зокрема щодо усунення негативних наслідків роботи кредитних спілок та стабілізації ситуації на ринку кредитної кооперації, – зауважив Віталій Захарченко. – Ми також спільно розробляли законопроект щодо заборони функціонування на території України «фінансових пірамід» та інших сумнівних схем, що можуть призвести до привласнення коштів громадян.
За словами Віталія Захарченка, унаслідок обміну інформа­цією з державним регулятором щодо кредитних установ, яким призупинено або анульовано ліцензії на здійснення діяльності, упродовж цього року відкрито понад 270 кримінальних проваджень.
– Підписання зазначеного Меморандуму сприятиме кращій взаємодії, прискоренню обміну інформацією. Це дасть змогу забезпечити захист прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб на ринку фінансових послуг, – наголосив керівник МВС.
Борис Візіров зазначив, що Нацкомфінпослуг приділяє особливу увагу припиненню правопорушень у сфері захисту прав споживачів. З квітня цього року відомство відреагувало на понад 1 700 звернень щодо порушень прав громадян на отримання страхового відшкодування. Зав­дяки вжитим Нацкомфінпослуг заходам громадяни вже отримали майже 16,5 млн грн компенсації.
– Підписаний документ є додатковим засобом у комплексі дій стосовно суттєвої активізації боротьби в контексті виявлення різноманітних шахрайських і злочинних схем, спрямованих на легалізацію «брудних» коштів та їх перерозподіл, – сказав наостанок Борис Візіров.
Вікторія ПАЛАМАРЧУК, 
м. Київ. 
Фото Дмитра БАТИРЕНКА
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті