Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
06/08/2013 14:38

Інформація з доріг: правоохоронний аспект

Понад 300 кримінальних правопорушень викрито у сфері автодорожнього господарства. Загальна сума збитків сягнула 151 млн гривень. Із загальної кількості викритих кримінальних правопорушень 18 – зі збитками більш як 1 міль­йон. Про це та інше повідомили під час брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ заступник начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Сидоров та начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС України Сергій Будник.

До суду з обвинувальним актом направлено 46 кримінальних проваджень. За ними забезпечено відшкодування збитків на суму понад 31 млн гривень.

Найпоширеніші махінації на об’єктах будівництва автомобільних доріг – завищення вартості та обсягів виконаних робіт; використання неякісних матеріалів, які не відповідають умовам укладених договорів; внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт; залучення субпідрядних організацій з ознаками фіктивності. Як поінформував представник ДДСБЕЗ, поширеним способом розкрадання бюджетних коштів у системі автодору цього року стало видобування піщаної суміші без отримання відповідних ліцензій, дозволів і сплати податку на надра та подальше використання її під час ремонту й будівництва автодоріг. При цьому кошти, передбачені на закупівлю цієї сировини, перераховуються на підприємства з ознаками фіктивності та привласнюються.

– Такі злочини вже задокументовано на Чернігівщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Донеччині та Житомирщині. Загальна сума збитків за ними становить 5,5 млн гривень, – зазначив Олександр Сидоров.

На усунення недоліків стану проїзної частини, узбіч, тротуарів, знаків, розмітки, світлофорів, транспортного та пішохідного огородження видано майже 6,9 тис. приписів ДАІ. Про це журналістам повідомив Сергій Будник. За невиконання цих приписів уже складено понад 2,2 тис. адміністративних протоколів. До місцевих органів виконавчої влади направлено майже 8,6 тис. пропозицій щодо покращання стану доріг та удосконалення організації дорожнього руху. 625 посадовців притягнені до відповідальності за порушення, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів.

За словами правоохоронця, на облік Державтоінспекції взято 1 055 місць концентрації ДТП, із них на автомобільних дорогах – 214, на вулицях населених пунктів – понад 840. Сергій Будник повідомив, що за шість місяців цього року через незадовільний стан доріг сталося 274 ДТП, зокрема 68 пригод – із постраждалими: 24 людини загинули та 110 були травмовані.

Вікторія ПАЛАМАРЧУК, 

м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті