Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
11/07/2013 19:28

Зухвалий напад на інспекторів ДАІ

Державтоінспекція не раз звертала увагу на те, що останнім часом побільшало випадків, коли водії, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ставали винуватцями дорожньо-транспортних пригод.

-Попри те, що це є грубим порушенням, водії дозволяють собі сідати за кермо напідпитку. З початку нинішнього року за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння лише в столиці заборонили сідати за кермо майже 7 тис. водіям, – зауважує начальник управління міської Державтоінспекції Анатолій Курінний. – Занепокоєння викликає те, що їхня кількість щороку зростає. Якщо порівнювати з 2012-м, то цього року таких випадків на 113 більше. Лише за три тижні червня в Києві з вини нетверезих водіїв сталося дев’ять ДТП, в яких дві людини загинуло та 13 дістали травми.

А днями сталося дві надзвичайні події, коли від нетверезих водіїв постраждали інспектори ДПС.

Так, 29 червня близько четвертої години ранку даївці, що несли службу в центрі міста на перехресті вулиць Хрещатик – Інститутська, помітили мотоцикл із вим­кнутим світлом фар, який на великій швидкості рухався з вулиці Городецького в напрямку Європейської площі. Коли вартові порядку почали зупиняти цей транспортний засіб, то водій додав швидкості, скоїв наїзд на одного з правоохоронців і продовжив мчати. Однак порушника через кількасот метрів зупинили. З’ясувалося, що він не мав посвідчення водія, а мотоцикл був без номерних знаків. Результати експертизи виявили в затриманого понад два проміле алкоголю в крові. До речі, порушника вже чотири рази (!!!) затримували раніше за керування транспортом напідпитку. На його рахунку є й ДТП, яку він скоїв, бувши «під мухою». З огляду на те, що таких випадків чимало, безумовно, настав час подумати про посилення відповідальності за це порушення.

Потерпілого інспектора госпіталізували в одну з лікарень міста. Розпочато розслідування.

Тієї ж ночі, на Бессарабській площі, трапився ще один інцидент із нетверезим водієм. Цього разу офіцери міліції за порушення правил почали зупиняти БМВ Х5, що рухався вулицею Червоноармійською. Але водій проігнорував законну вимогу інспекторів. Порушника вдалося зупинити лише на вулиці Мечникова шляхом блокування авто. Та замість того, щоб надати документи, кермувальник кілька разів ударив одного з даївців. Однак, зрештою, власника престижного й дорогого авто доставили в Печерське рай­управління міліції. Ним виявився 48-річний одесит. Лікарі зафіксували в інспектора травми та струс головного мозку. Хуліган відмовився від проведення медичної експертизи на стан сп’яніння. Проте нагадаємо, що згідно зі ст. 130 КУпАП, відмова не звільняє порушника від відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

 

Наталія Сторожик, м. Київ

друкувати

Коментарi

Інші статті