Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Цікавинки
21/04/2013 13:36

З ірокезом – зась!

П’ятирічного Ітана Клоса відсторонили від занять у дитячому садку Спрінгфілда (штат Огайо, США) через зачіску типу ірокез.

Адміністрація дошкільного закладу зауважила, що, згідно зі статутом установи, дітям не дозволено носити зачіски, що відволікають від навчання.

Зробити ірокез Ітан попросив свою маму під час весняних канікул. Коли хлопець із новою зачіскою прийшов на заняття, навколо нього одразу ж зібралися діти: хтось просто роздивлявся ірокез, а хтось намагався торкнутися його. Зайве буде казати, що про заняття вже ніхто й не думав.

Щоб навести лад, працівники дитсадка відправили дитину додому, зажадавши від батьків змінити зачіску на таку, що «не порушує статут установи». За ним, дітям заборонено носити стрижки, в яких чубчик закриває брови. Окрім цього, волосся не повинно діставати до коміра сорочки учня. Чи є в статуті уста­нови пункт, що забороняє ірокези, невідомо.

Батьки Ітана висловили сумнів щодо слушності таких жорстких заходів. На думку бабусі хлопчика, зачіска онука мало чим відрізняється від популярної стрижки типу «фейд» із високим підйомом волосся й голеними скронями, яка формально дозволена в навчальних закладах. Та й узагалі, без використання гелю зачіска хлопчика була б схожа на класичну стрижку морських піхотинців, яка, своєю чергою,   була скопійована із зачісок північно­американських індіанців.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті