П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
25/11/2012 15:36

Пернатий патрульний

Цієї осені на Немирівському посту ДАІ, що на Вінниччині, з’явився незвичайний працівник. Понад два тижні вартовим доріг допомагав… молодий лелека.

Правоохоронці радо прийняли крилатого «колегу» в свій колектив: піклувалися про його безпеку, годували. Лелека, своєю чергою, зранку й до вечора не залишав обраного посту й поважно проходжався узбіччям.

Однак похолодання та дощі змусили правоохоронців задуматися про зимову «відпустку» для пернатого патрульного. Кращого місця для зимівлі, ніж природоохоронна організація «Явір» у селі Ільківка Вінницького району, годі було й шукати. В асоціації захисників довкілля та пропаганди здорового способу життя пообіцяли, що лелеку гарно доглядатимуть.

Після огляду ветеринара з’ясувалося, що податися в постові птаха змусили доволі неприємні обставини. Очевидно, хтось вирішив зробити лелеку дворовим оберегом і, підрізавши крила, тримав разом зі свійською птицею. Проте природа зробила свою справу – бранець утік із неволі. На щастя, птах цілком здоровий і має гарний розмах крил. Тож фахівці з «Явора» і працівники ДАІ сподіваються, що зрізане пір’я відросте до весни й лелека знову зможе літати. Як і його родич, якого, знову ж таки, люди в погонах – дільничні працівники міліції – наприкінці літа привезли до центру з пораненим крилом. Той лелека, що ледь не загинув під колесами машин на Гніванській трасі, завдяки міліціонерам і природоохоронцям, уже одужав і відлетів у вирій.

Ірина ДОБРОВОЛЬСЬКА, Вінницька обл.

 

 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті